Online marketing van kleding en schoenen

Het openen van een online kledingzaak met je eigen exclusief ontworpen kledinglabel is iets waar veel mode-ontwerpers van dromen. Nu de mogelijkheid bestaat op vrij eenvoudige wijze een online kledingzaak te openen, kan deze droom voor veel ontwerpers werkelijkheid worden. De manier waarop je je bedrijf online gaat presenteren is helaas vaak belangrijker dan het product wat je aan wilt bieden. Maar ook de service dient goed te zijn! Hoe ga je bijvoorbeeld om met klanten die bijvoorbeeld de door hun bestelde schoenen willen retourneren? Hoe pak je dit professioneel aan en waar moet je op letten? Hier volgen enkele handige tips.

Hoe vind je jouw klanten, of kunnen potentiële klanten jou vinden?

  • Sociale Media

Een van de manieren om je collectie aan het publiek bekend te maken is via de Sociale Media. Het behulp van bijvoorbeeld Facebook is het heel gemakkelijk een eigen pagina te creëren en je vrienden en klanten uit te nodigen, als bezoeker van je online kleding- of schoenenzaak.

  • Het opzetten van een professionele website

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website. Met programma’s zoals WordPress en Joomla is het heel gemakkelijk een eigen website te bouwen, maar je website dient ook door potentiële klanten op het internet te vinden zijn. Je dient je te verdiepen in het schrijven van SEO’s, longtail zoekwoorden en nog veel meer. Er zijn miljoenen websites die het woord “schoenen” als zoekwoord hebben, dus je doet er goed aan ook andere woorden te gebruiken zoals bijvoorbeeld “schoenenmet een hak” of “leren hakschoenen”. Het schrijven van een website die goed scoort is een vak apart. Wanneer je hier niet in geoefend bent is het misschien beter dit gedeelte uit handen te geven aan een specialist. Belangrijk is dat de volgende punten aanwezig zijn.

  • Het verhaal van je onderneming
  • Professionele fotografie
  • Verhaal van het product
  • Goede en persoonlijke klantenbehandeling

Onthoud dat de website de etalage van je winkel is. De bedoeling is mensen naar binnen te lokken om meer van je collectie te bekijken.