De beste marketing voor tech-gadgets

Gadgets, wie wil ze niet hebben? Van die handige hebbedingetjes waar je blij van wordt. Een oplader voor je telefoon op zonne-energie, een handige standaard voor je tablet, of misschien een drone, waarmee je binnenshuis kunt vliegen. Nederland kent heel veel uitvinders, en sommige uitvindingen zijn het echt helemaal. Maar hoe zorg je er nou voor dat je product ook daadwerkelijk op de markt gebracht wordt?

Ook bij de tech-gadgets gaat het er om dat je eerst bepaalt wie je doelgroep is. Is het bijvoorbeeld een gadget voor in auto’s dan zou je met je tech-gadget bijvoorbeeld naar een autodealer kunnen gaan om het daar te promoten, of contact op te nemen met een autoproducent. Maar je kan het natuurlijk ook zelf op de markt brengen. Uiteraard kan je proberen jou tech-gadgets via het internet te marketen. Hierbij dien je voorzichtig te werk te gaan. Er zijn heel veel dingen om aan te denken. Daarom hebben wij speciaal voor het marketen van tech-gadgets een stappenplan opgezet:

  • Presentatie van het product. Bij de presentatie van het product dien je niet alleen te denken aan een goede professionele foto, maar bij tech gadgets is het ook heel belangrijk dat er een pakkende omschrijving wordt gegeven. Wat kan jouw tech-gadget, waar is het voor bedoeld?
  • Op de website dient een mogelijkheid gegeven te worden voor klanten om contact op te nemen met jou als leverancier. Dit betekent niet alleen een e-mailadres of een telefoonnummer om de bestelling aan te nemen, maar ook een echt bezoek of kantooradres. Vooral omdat het in deze branche vaak zal gaan om onbekende producten, zal het hebben van een vast bedrijfsadres grote voordelen kunnen hebben; het geeft iets tastbaars aan de potentiële klant.
  • Sommige dingen laten zich nu eenmaal niet zo makkelijk verzenden. En vooral bij tech-gadgets kan er misschien wat misgaan als de verzending niet met de juiste zorg gebeurt. Het is heel belangrijk dat het bestelde product op tijd en vooral ook heel op de plaats van bestemming aankomt. Denk hier van te voren over na, bepaal hoe je je spullen op een goede wijze bezorgd krijgt.
  • Bij de meeste online zaken is het het handigste om ook de mogelijkheid te geven online betalingen te verrichten. Hoe je dit gaat regelen hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen voorkeur af maar het kan verstandig zijn wat meerdere opties te geven. Bijvoorbeeld een bankrekeningnummer of een Ideal-rekeningnummer maar ook een PayPal-adres is nog steeds erg populair bij de internetshoppers.

Soms kan het handig zijn om je tech-gadgets niet alleen via het internet te verkopen, maar ze ook op een bepaalde locatie aan te bieden. En het liefst natuurlijk een locatie die aansluit bij je tech-gadget. Is het voor auto’s? Vraag dan aan je lokale autodealer of je paar exemplaren mag neerzetten? Is het voor je laptop, tablet of telefoon. Ga naar de lokale speciaalwinkel en vraag of ze jou product willen aanbieden voor verkoop. Het beginnen van je eigen bedrijf is een spannende, maar vooral ook leuke zaak. Wij wensen jou alvast heel veel succes!